Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем трета скорост 146 1.3

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем трета скорост 146 1.3

смениха ми съединителя (фер.и притискателен диск и лагер) и сега нещо 3-та скорост не влиза до край като 1 и 5-та.
    Когато вкл.3-та давам газ и колата върви,но като отнема газта се изкл.сама Притискам лоста на пред и се усещат вибрации. Майстрчето казаче жила,лостове са ОК.
    Идея някаква...........

ми да погледна как то4но минават и да пререгулира хода им .... тоест жилата са 2 и на 4астта към скоростната кутия е на резба и контра гайка тоест се вади от ябълката ослабва се гайката и се навива или развива според нуждите..... мисля 4е са ги пипали при свалянето на кутията
    дано не съм говорил глупости
    Alfa Romeo 146 1,6 TS 97g 120 hps climatronik ,НЯМАМ ГАЗ НЯМА И ДА ИМА

Comment

Re: проблем трета скорост 146 1.3

Първоначално публикувано от Emo
      смениха ми съединителя (фер.и притискателен диск и лагер) и сега нещо 3-та скорост не влиза до край като 1 и 5-та.
      Когато вкл.3-та давам газ и колата върви,но като отнема газта се изкл.сама Притискам лоста на пред и се усещат вибрации. Майстрчето казаче жила,лостове са ОК.
      Идея някаква...........
      може ли да попитам, колко ти излезе съединителя ?
      http://luchi.bg/ Парапети

Comment

Re: проблем трета скорост 146 1.3

Първоначално публикувано от Emo
        Идея някаква...........
        може ли да попитам, колко ти излезе съединителя ?
        http://luchi.bg/ Парапети

Comment

210 с ремонта

комплект

Comment

съединител

210 с ремонта

Comment

яя

Колега това мисля че са синхронизаторите ..

като пуснеш газта и скороста сама се изключва .. преди имах една колата със същия проблем .. така и я продадох но я водих на майстор и то каза синхронизаторите са си отишли ..

поздрави
              Диети и отслабване
              www.elenkov.net

Comment

Re: яя

Първоначално публикувано от elenkov

като пуснеш газта и скороста сама се изключва .. преди имах една колата със същия проблем .. така и я продадох но я водих на майстор и то каза синхронизаторите са си отишли ..

поздрави
                Щом се е появило след смяна на съединител най вероятно е неправилно регулиране на жилата на скоростната кутия ако е синхронизатор се почва от начало от време на мреме и не всеки път а и скоростта си влиза на мястото а не както споменава колегата не докрай.
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

Re: яя

Първоначално публикувано от elenkov

поздрави
                  Не знам на кое казваш синхронизатори, но те имат малко по-различна функция от това да осигуряват не изключването от скорост. До колкото разбрах проблема се е появил след смяна на съединител, така че най-вероятно е от жилата и лостовата система, които майсторите са разместили при смяната.
                  Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet

Comment

мирише ми на рекламация
                    Alfa Romeo 146 1,6 TS 97g 120 hps climatronik ,НЯМАМ ГАЗ НЯМА И ДА ИМА

Comment

От смяна на съединител не може да почнат да изключват скоростите. Или има някъкво съвпадение или майсторите са барникали или счупили щангичките за регулиране Колегата ми в момента е в Димитровград и ако искаш му званни,той ще ти каже със сигорност къв и е проблема 0889894036 Добри, вие може и да се познавате Успех
                      RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
                      0899832271 Сашо

Comment

Working...
                      X